lördag 21 april 2007

Lunds BK - FK Älmeboda/Linneryd 3-0


FK Älmeboda/Linneryd (FKÄL) kom till Lund och fick en lektion i fotboll. 3-0 slutade matchen men det kunde varit mer, mycket mer.

Matchen hann knappt börja så stod det 1-0 till Lund. Fredrik Karlsson tog emot en lyra på mittplan och nickade fram sig själv till ett friläge som han säkert satte i mål. Precis den start vi önskade. De första 30 minuterna hade LBK ett ganska säkert spelövertag och chanserna avlöste varandra. FKÄL stack upp ibland och lyckades mestadels skaffa fram hörnor. Och säga vad man vill om FKÄL men fasta situationer kan dem! Mycket bra fötter och känsla på nästan samtliga inlägg och hörnor. De sista 15 minuterna av första halvlek tappade Lund spelet och eftersom FKÄL inte hade något innan så blev det ingen vidare fotboll. Första halvlek slutade 1-0 till LBK men kunde ha slutat 3-1. LBK hade några riktigt farliga chanser att öka på och FKÄL fick ett läge att lägga bollen i öppet mål som man brände.

Andra halvlek var en enda lång uppvisning av LBK. Många chanser brändes, men två mål lyckades man få in. Bägge gjordes av Emil Alriksson. Finns egentligen inte så mycket att säga om denna halvlek. LBK var helt överlägsna och det såg säkert ut på alla fronter. FKÄL hade...ja de var lika bra på fasta situationer som i första mer positivt än så kan jag inte säga.


Vinst i andra matchen i rad för LBK alltså och en säker sådan ger full pott i serien så långt. Bra jobbat av grabbarna!

Lunds BK skriver om matchen här.
Sydsvenskan skriver om matchen här.
Smålandsposten skriver om matchen här.

De andra matcherna i divisionen gick så här:

Högaborg BK - Kirseberg IF 3-1 Sydsvenskan skriver om matchen här.
Laholms FK - Höllviken GIF 1-4 Sydsvenskan skriver om matchen här.
MABI - Helsingborg Södra 3-1 Sydsvenskan skriver om matchen här.

Imorgon spelas resterande av omgångens matcher.

Vi vill även rikta ett stort tack till LBK för att att vi fick komma in gratis idag.

9 kommentarer:

Trogen läsare sa...

Suverän blogg. Roligt att läsa mathrapporteringar, införrapporter, om andra lag o.s.v. Härligt att se!

Anonym sa...

Klart ni ska komma in gratis, ni borde faktiskt få korv i pausen också! Jättekul läsning!

danne sa...

Ni är bra på och snacka skit...

Anonym sa...

Snälla.....förklara dig!

Niklas Mijdema sa...

Ja du får gärna förklara dig?

danne sa...

Ni snackar skit om matchen, ni verkar vara så jävla överlägsna...

Precisera dig gärna…. sa...

Planeringen är inte att vara överlägsna och jag tycker inte du skall uppleva det så. Alla referat, som på detta sätt publiceras, görs av personer som har sitt lag som favorit. Vi får väl avvakta till morgondagen när tidningarna gör sin version av händelserna, för de skall förhoppningsvis vara neutrala. Samtidigt ser jag fram emot referatet på er hemsida (jag utgår från att du är supporter till FK Ä/L) för det kan säkert speglas med upplevelser som LBK:are inte tycker stämmer överrens med verkligheten. Det är så det är!

Anonym sa...

Kollade hemsidan och där finns ingen uppdatering sedan matchen mot MABI. Kom igen, vi vill veta hur ni upplevde matchen!

Jonas Wendrup sa...

Till Danne:

Snackar skit gör vi säkert i mängder, men absolut inte illa ment. Vi driver en blogg där vi följer LBK och där vi skriver och vitsar och analyserar från två glada amatörers synvinkel och detta har vi påpekat ett flertal gånger.

Vi tycker det vore roligt med lite mer supportrar kring div 2 södra götaland och lite "friendly banter" mellan dessa. Du kommer aldrig läsa ord som hat, uppmuntran till våld eller de andra negativa delarna av supporterkulturen på denna sida. Däremot kommer vi retas, iriitera och käfta lite, allt i god mening och vi inbjuder såklart er att göra detsamma :)