söndag 29 april 2007

Eftersnack omgång 3


Då var den tredje omgången avklarad och vi har fått ännu fler ledtrådar till vad vi kan förvänta oss i fortsättningen av denna serie. Bilden ovan lånar vi av BLT och visar en närkamp mellan SGOIF och Mabi.

Helsingborg Södra - Lunds BK 1-1

Trots tappad poäng, för det får man väl ändå kalla det eftersom matchen var LBK:s, så går våra grabbar från klarhet till klarhet i säsongsupptakten. LBK har på 3x90 minuter inte släppt in ett enda spelmål och vi hoppas att den trevliga trenden fortsätter. Varje lagdel ser stark ut och bredden i truppen är riktigt imponerande. Ok, inget är skrivet i sten och det är små tillfälligheter som styr, men LBK har definitivt vad som krävs om marginalerna också vill vara på deras sida. Nästa vecka går vi till Klostergårdens IP och ser på match mot Sölvesborg.

FK Älmeboda/Linneryd - Laholms FK 1-0

Så kom den då, FKÄL:s första poäng och dessutom 3 på en gång. Vad säger detta oss då? Inte så mycket ärligt talat. Om det var någon match på hela säsongen som FKÄL borde vinna så är det väl hemmamötet mot Laholm. Kanske kan det dock ge dem lite råg i ryggen inför kommande omgångar. För Laholm finns det inte mycket att hurra för i denna säsongsstart, men vi får se om de kan ta sig i kragen och ställa till med några överraskningar.

Kirseberg IF - GIF Nike 2-1

Ett annat lag som inte haft mycket att hurra för än så länge är GIF Nike. Efter helgens förlust mot Kirseberg så delar man sista platsen med Laholm. Trots spelmässig dominans i första halvlek och ledning i paus, så lyckades man inte hålla matchen igenom. Också skönt att veta att man inte jan spela en hel halvlek på ett uddamålsresultat utan att det straffar sig. I den tredje övertidsminuten rullade Kirseberg in vinst målet som innebär att de på tre matcher har tagit 6 poäng. Jag tror Kirseberg är ganska nöjda med sin start på säsongen.

Sölvesborgs GoIF - Malmö Anadolu BI 1-2

Mabi åkte till blekinge för att möta Sölvesborg och allt gick enligt planerna. Nu är mabi i serieledning som enda lag med full pott efter 3 omgångar och det verkar som om deras favoritskap i förhandstipsen är välbefogat. Trots att man fick Alvaro Olguin utvisad gick man till ledning med 2-0 och ett sent reduceringsmål från hemmalaget satte ingen smolk i bägaren. Sölvesborg har fått en tung start på serien och håller sig med sitt enda poäng med nöd och näppe över de två bottenlagen så här långt. I och för sig har deras startschema varit tufft, men jag tror de hade hoppats på att ha mer än 1 poäng som facit.
Höllviken GIF - Högaborg BK 2-0

Höllviken gjorde det som vi misstänkte de hade god chans att göra. De tog sin andra raka seger mot Högaborg och visar att de kan och vill vara med i leken. Högaborg som kom till Höllviken med gott självförtroende efter deras fina öppning av serien med full pott efter två omgångar fick sig nog en tankeställare av Höllviken.

IFK Hässleholm - Karlskrona AIF 0-2

Karlskrona åkte till Hässleholm och visade att de vill vara med i toppen. Finns ännu inget skrivet om matchen så mer än så blir det inte nu.

Länkar till saker skrivna om respektive match ligger redan i föregående post här på bloggen och jag har uppdaterat dem med lite nya nu.

**********

Tabellen efter tre omgångar är inte lika rolig läsning för oss som håller på LBK, men vi får se det som en mindre motgång. Klart är att Mabi och LBK har parkerat i toppen och att Laholm och GIF Nike har gjort detsamma i botten. Där emellan är det fullt krig. Nästa omgång kommer förhoppningsvis att bjuda oss ännu fler ledtrådar på hur vi ska tolka tendenserna i serien hittills, men vi tycker det ser bra ut för LBK än så länge!

Tabellen saknar än så länge Karlskronas 3 poängare ikväll, så ni får visualisera att de har tagit sig upp på en tredjeplats.


Nästa omgångs matcher ser ut som följer:

Ingen match som på förhand direkt höjer blodtrycket av spänning, förutom då som vanligt LBK:s match! Vi får se om omgången leder till att förhandstipsen cementeras eller om något intressant resultat kan dribbla till korten.

**********

Vill även passa på att tacka Höllviken och Karlskrona som med sina vinster spelade hem den hundralapp jag torskade på det oavgjorda resultatet mellan LBK och HS ;)


2 kommentarer:

Jerka sa...

Hallå Grabbar,
Var å "spionerade" på Södra - Lund i lördags och kan med lite mer neutrala ögon kanske, vilja påstå att det till slut blev ett rättvist resultat. Hejarklacken söderöver både i tidningar, bloggar och hemsidor var ju mer gul än vad som överensstämde med verkligheten. Totalt en målchans mer för Lund men samtidigt blev Södra bestulen på en solklar straff innan man fick sin målgivande så det hela jämnar ut sig där. Mer boll för Lund, visst, men säger inte så mycket om vem som dominerade. Det är två olika sätt att spela boll på, Lund rullar runt, runt och Södra har ett rakare spel. Helt rättvist och jämn match, men Jack lär väl bevisa motsatsen genom era videoanalyser vilket "by the way" är mycket intressant att detta instrument tagit sig ner på vår nivå. Detta lär utveckla även andra klubbar som snart lär följa efter. Annars var matchens behållning Johan Blombergs frispark, mycket snyggt o skickligt.
Annars kan rapportören meddela följande: Högaborg var i Höllviken och gjorde bort sig ordentligt efter en mycket andefattig insats som inte är i närheten av kunnandet i truppen. Tränare Sundström var rejält besviken och skällde så det osade både i omklädnadsrum och i bussen hem efter. Han beskriver det som lagets sämsta insats sen han började träna laget. Får väl skylla på att kalmarmatchen tog musten ur detta unga och delvis orutinerade gäng. En sak är säker, träningarna i veckan har visat att FKÄL får lida för detta på lördag, var så säkra.
Ännu en "spionresa" till Hässleholm i söndags kväll ingick i helgens begivenheter. Där fick vi oss till liv ett Karlskrona som faktiskt körde över hemmalaget. Det var närmre 3 och 4-0 än reducering. Karlskrona imponerar med ett fysiskt, rakt och snabbt offensivt spel och seglar upp som en viktig utmanare till de skånska favoriterna som jag ser det.
Nya insatser till helgen - lycka till!

JonasW sa...

Hej och tack för synvinkeln samt infon från de andra matcherna!