lördag 7 april 2007

Inför seriestart - SPECIAL


Inget respektabelt mediaforum saknar en inför-special och vi ska inte vara sämre. En match kvar av försäsongen innan serien sparkar igång, men vi hoppar tidigt ur startgroparna och summerar försäsongen, tar ett inför-snack med jack Jensen samt tittar i spåkulan hur vi tror att året kommer att sammanfattas.Försäsongen för Lunds BK i siffror:


Vinster: 5
Oavgjorda: 4
Förluster: 2
Målskillnad: 26-18 (+8)

Trots ytterst kompetent motstånd så har försäsongen sett bättre och bättre ut. De avslutande 7 matcherna har man inte förlorat en enda av och försvaret har tajtat till sig rejält. På de första 4 matcherna släppte man in 13 mål, på de 7 sista släppte man in 5. Även om målproduktionen även den minskats, så ser man en klar tendens till att laget har blivit tajtare och mer kompakt. Oavsett hur det går i genrepet mot MFF B, så har LBK gjort en mycket bra försäsong och ser ut att vara redo för serien.

Intern skytteliga:

Marcus Winqvist 6
Robin Oddmo 5
Rasmus Köhler-Jacobsson 5
Admir Osmancevic 3
Fredrik Karlsson 3
Johan Blomberg 2
Reda Chahrour 1

Försäsongens skytteliga leds inför sista matchen av Marcus Winqvist med 6 mål. Han skuggas dock tätt av såväl Köhler-Jacobsson och Oddmo som har gjort 5 mål var. Känns mycket positivt att LBK sprider ut målgörandet eftersom man därför inte alls kommer vara så skadekänsliga som många andra lag är. Det finns ett antal personer som kan kliva upp och ta matchvinnarrollen vid behov.
- Till att börja med undrar vi om du vill presentera dig själv och de övriga i tränarteamet kortfattat för oss?

Stefan Simonsson:

Gammel elit spelare i Kulladals. Har bl. avgjort MM-finalen på en fantastisk straffespark. Har i sin trænerkarierer jobbar i Straffanstrop som ungsomstrænere og de sidste år på deres A-laget. En person som altid har en god historie og som kan sætte et lag bra upp til match. Er omkring de 40 år og har sin egen gulv virksomhet. Påstår at han er klubben ansigtet ud ad til men det er vist et frågor om smag.

Jonas Eidevall:

Det mest slarvig person i trænerteamet, ja nok et hele Lund, nej Sverige. En bra instruktør og taktikere som okså har ansvaret for klubben talangutveckling. Har jobbat I USA og MFF som talangutveckler. Er 24 år og læser judik i Lund. Er på væg til at bliv steg 3 utbildet.

Jack Majgaard Jensen:

Har jobbat med ungdomsfodbold i Danmark. Bl.a som talangutvecklar i Lyngby BK. Kom til MFF i 2003 som juniortræner om blev første år 2:a i SM. De næste två år i MFF var på tipselitlaget hvor jeg jobbat næra/tilsammen med A-laget. Herefter var tyckte jeg at jeg var moden for A-lags fotboll og få mine egne ideer kring talangutveckling ført ud i virkeligheden. Har steg 4 utbildning. Er 34 år og utover jobbet i LBK så jobbar jeg med forskning og undervisning på Københavns Universitet inden for idrottvidenskaben men inrittning - ja selvfølgelig på fotboll.

- Hur summerar du intrycken från försäsongen? Har ni i tränarteamet fått de svar ni ville ha?

Försasongen har väret rigtig bra - det gällar både matcher og träning. Vi har fået en mycke bredde trupp i år med höjere kvalitet så det har väret roligt at se vi har presereret bra selvom vi har byttet 5-6 spelare i mellem matcherne. Men vi har en klart billede af hur det kan se ut i prämiären men också forbedredt på at der kan opstå sakor så vi ska ändre lite. Med hensyn til vores spelide så tycker vi generelt vi er blevet endnu mer tryk i den og specielt i forsvarsspelat har vi set stort fremgange i.

- Det blev en tredjeplats i serien förra året, vad är målsättningen i år?

Det er klart at vi gerne vil forbedret sidst års resultat, men resultat mål er altid svärre at sätte upp, da vi ikke er ensam om at ha indflydelse på det. Dog er det sikkert at vi ska lukke mycke färra mål ind i år frem for sidst år, samtidige med vi kan göre lika mycke mål. Så målet for os er at gå ud at fokusere på at vinna den match vi ska spela och lykkes vi med det så ser det bra ut.

- Vilka seriemotståndare ser du som de främsta titelutmanarna?

Der är mange som kan väre med og slogs om det. Helsingborg Södra og MABI ser farligst ud men också lag som Högaborg och Karlskrona kan väre med helt fremme. Och alle lag i serien vi ta sine point så derfor gälder den at varje fokuseret på varje eneste match.

- Någon kommande seriematch du ser fram emot mer än de andra?

Nej, endenlig inte for alle matcher gälder 3 point og derfor är de lige vigtige at se frem imot.

- Vad är ditt allmänna intryck av svensk division 2 fotboll?

Generelt tycker jeg kvaliteten är bra. Det är tufft at komme upp. Mycke svärre end stanna i div 1. Dog er spelkvaliteten svingene, men det klart at lagene ska spela efter deres forutsätninger - annat vil ha väret dum.

- Hur ser stämningen ut i truppen inför denna säsong?

Stämningen i truppen er bra, sidste år havde vi som en af vores stärkke side vores lagånd och det inte blevet mindre med vores nyforvarv. Dock vil vi snart gerne i gang.

---------------

Vi tackar Jack för hans svar och rekommenderar alla att titta in på http://www.lundsbk.com/ där de nu har publicerat förteckningar på den spikade spelartruppen detta år samt en genomgång av spelare som tillkommit och förtsvunnit sedan föregående säsong. Vi inbjuder förstås också Stefan och Jonas att gå i svaromål på Jacks presentation av dem :)


Dags för oss att titta i spåkulan och tippa hur serien kommer att sluta. Posta gärna era egna tips som kommentarer! Här kommer i alla fall våra tips:

Klappat och klart?

Nästa lördag sparkar serien igång. 15:00 ses vi i Höllviken!

3 kommentarer:

Mattias Wessman sa...

Oj oj oj, Men först vill jag tacka för en mkt underhållande och vettig hemsida! Skoj med intervjuer med Jack så ofta!
Men; ert tips i serien, är den verkligen helt igenom tänkt? Klart man skall tippa på vad man tror, men Högaborg som tvåa? Laholm som jumbo med Älmeboda före? Det har jag oerhört svårt att se; därför tänkte jag presentera vad jag tror;

1) Lunds BK- Kvaliteten och hungern verkar grym i år, tror verkligen detta kommer att gå vägen, litar även jag på Unibets tips!
2)Helsingborg Södra- Riktigt svåra att möta, stora tunga starka, och en farlig målskytt i Viktor Welander(tror jag han heter)
3)Mabi- Mycket starkt lag, och kommer komma på samma poäng+-2 som Hässleholm!
4)Hässleholm- Kommer från divisionen över, med en liten negativ trend, trots ett mycket fotbollskunningt lag! Kan ställa till det rejält, och har kapacitet att slå alla lagen i serien, dock ojämna!

5)Höllviken- Efter ett mellanår förra året för att skära lite i kostnader(som det så vacker beskrevs i sydsvenskan för ett år sen) försöker de satsa uppåt iår...men tror inte fullt ut på dem
6)Karlskrona- Svåra att möta, lite lika Helsingborg Södra i spelsättet, med tunga tuffa spelare. Men typiskt mittenlag!
7)Högaborg- Mycket bra lag, dock nyuppflyttade och klarar inte marchera rakt igenom två divisioner på två år. Se upp för dem 2008 däremot!
8)Sölvesborg- Starkt lag, de visade de även förra året. Bra Pubilk också, men saknar det där lilla extra och är för ojämna!

9)Laholm- Först nu delar sig serien, de sista fyra lagen är i en division för sig själva. Laholms kunnande är det inget fel på, men viljan?
10)Kirseberg-Relativt nya i division 2. Mycket talangfullt lag, som dock behöver något års rutin till innan de kommer uppåt! Klarar sig dock rätt lätt i kvalet neråt!
11)Nike- Nya, imponerande i förra årets div. 3. Men tunga avbräck ställer till det för kranskommunen!
12)Älmeboda- Inte så mycket att säga, en Åshöjden-historia lik VMA IK från förra årets div.2 södra götaland, som blev avhängda rätt snabbt. Älmeboda går samma framtid till mötes, helt enkelt för dåliga, då skillnaden mellan div.2 och 3 är stor!

Anledningen till avdelningarna i serien är att jag tror att samtliga lag inom var "avdelning" kan sluta varsom i den "avdelningen". Det kommer bli ett mycket jämnt och spännande år! Jag börjar bli rikgit nervös!
FORZA KRUBBAN!/Mattias

Niklas Mijdema sa...

Ville sticka ut hakan lite. Sen hade Jonas satt sitt tips redan(som är det som är mer troligt på pappret) så jag tänkte att jag gör ett mer chansartat.

Håller med om att det verkar bli en serie som kommer utspelas på två "avdelningar".

Laholm verkar vara ett lag i kris och även om det nog kanske är troligast att Älmeboda åker så vet man inte hur illa det är i Laholm. Gillar när underdogs får vara kvar.

Högaborg är också en chansning men jag tyckte de visade vilja i den matchen jag såg och de verkar satsa rätt friskt.

Jonas Wendrup sa...

Tack för din genomgång Mattias. Vi har ju bara följt LBK denna försäsong, så man kan väl säga att våra tips är ganska chansartade ;)
Men tips måste man ju göra!